Pita met lamsvlees gemarineerd in yoghurt

08/06/11 om 17:18 - Bijgewerkt om 17:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 6 pitabroodjes
  • 1 krop Romeinse sla
  • 800 g lamsvlees (rug of bout)

Marinade :

  • 1 dl yoghurt (eventueel van geitenmelk)
  • 1 kl zwarte peper
  • 1 mespuntje komijn
  • 1/2 kl paprika (facultatief)
  • 2 à 3 el olijfolie

Voor de saus :

  • 1 dl yoghurt
  • zout, peper
  • verse koriander

Bereidingswijze

Gebruik voor dit recept de beste stukken vlees (zoals voor traditionele Turkse kebabs), zorgvuldig ontvet en in blokjes van 1 à 2 cm gesneden. Bereid de marinade en leg het vlees erin. Dek af en zet enkele uren op een koele plaats. Laat het vlees goed uitlekken en rooster het op een gietijzeren roosterplaat of aan spiesjes op de barbecue (rooster snel : 2 à 3 minuten aan elke kant). Warm ondertussen het pitabrood op.

Bereid de saus : kruid de yoghurt met peper, zout en fijngehakte koriander.

Vul de pitabroodjes met het vlees en de Romeinse sla en voeg de saus toe.

Lees meer over:

Onze partners