Pita met een vleesspiesje en sla

09/06/11 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2:

  • 1 dikke biefstuk (of 1 dikke plak varkensvlees)
  • 1/4 courgette
  • 1 grote ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • een handvol blaadjes kropsla
  • 2 pitabroodjes
  • 2 eetlepels cocktailsaus
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Snijd het vlees in grote dobbelstenen. Snijd de courgette en de ui in dikke plakken en het

vruchtvlees van de paprika in ruitjes. Rijg het vlees en de groenten aan 2 satéstokjes. Laat de spiesjes roosteren onder de ovengrill of bak ze in een roosterpan (met een klein beetje vetstof). Kruid ze met peper en zout en houd ze warm.

Maak de slablaadjes schoon. Snijd de pitabroodjes open. Schep er eerst wat cocktailsaus in en vul ze verder op met de slablaadjes en een spiesje.

Pitabroodjes lenen zich tot alle mogelijke vullingen. In de plaats van de spiesjes kunt u bijvoorbeeld scampi, grijze garnalen, mosseltjes, gyros, een restje stoofvlees, reepjes kip, gewokte groenten of gebakken visfilets gebruiken. Andere lekkere sausjes bij dit gerecht: yoghurtsaus, pikante tomatensaus (koud of warm), chutney, Roquefortsaus...

Lees meer over:

Onze partners