Pilafrijst

10/06/11 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 ui, boter
  • 2 koppen langekorrelrijst (bv. basmati)
  • ±1 l gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 4 makreelfilets
  • olijfolie
  • 1 dl volle yoghurt
  • 1 el zure room
  • groen kruiden (dille, bieslook, basilicum, dragon, tijm, peterselie, kervel)
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 kleine courgette

Bereidingswijze

Stoof fijngehakte ui in boter. Voeg rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met tweemaal het volume gevogeltebouillon. Kruid met peper, zout en eventueel specerijen als nootmuskaat, saffraan, kerrie of paprika. Breng al roerend aan de kook. Voeg de kruidentuil toe, dek de pan af met boterpapier en deksel. Zet in een oven van 160°C en laat in 20 minuten zacht gaar worden. Verwijder deksel en boterpapier en laat de rijst uitdampen. Roer enkele klontjes boter door de rijst.

Bak ondertussen de vis in olijfolie. Meng de yoghurt met de zure room, fijngehakte groene kruiden en pijnboompitten. Kruid met peper en zout. Bak de fijngesneden courgette in olijfolie. Serveer de rijst met de vis, groenten en saus. Werk af met groene kruiden.

Tijd: 30min

Onze partners