Pikante rijstnoedels met rundvlees, ham, kip en groenten

08/06/11 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

Bij dit vrij pikante wokgerecht voelt een Stella Artois zich opperbest.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Arachide-olie
  • 500gr rijstnoedels
  • 2 teentjes look, 3 chili's (rood en groen)
  • pikante currypasta
  • 250 gr erwten (diepvries)
  • 100gr rundvlees
  • 1 dikke snede gekookte of geroosterde hesp
  • 125 gr kippenfilet
  • 2 eetlepels oestersaus
  • busseltje lenteuitjes
  • 2 theelepels sesamolie

Bereidingswijze

Week de rijstnoedels in warm water tot ze wit en soepel zijn.

Hak de lookteentjes fijn. Snijd de chili's in de lengte door, verwijder de zaadjes en hak fijn.

Snijd het rundvlees op de draad in 5mm dikke repen.

Doe hetzelfde met de kip en de ham.

Snijd de lenteui in ringetjes.

Verwarm de wok op hoog vuur tot zeer heet. Roerbak kort de look en de chili's. Voeg de drie soorten vlees toe en roerbak tot alles zo goed als gaar is.

Voeg naar wens currypasta bij en de erwten (niet vooraf laten ontdooien!). Meng alles goed en verminder het vuur.

Schep er voorzichtig de uitgelekte noedels door.

Hou de noedels in beweging zodat ze niet gaan aankleven. Strooi de lenteui er over en besprenkel met sesamolie.

Schep alles goed door elkaar en dien meteen op.

Onze partners