Pikante pasta

10/06/11 om 08:25 - Bijgewerkt om 08:25

Geef je waardering

Pikante pasta

Ingrediënten

Voor 4:

  • 450 g spaghetti
    3 el 'erbe piccanti' uit Toscane (gedroogde peperoncinopepertjes, knoflook, zout, peterselie en kervel)
    10 grote looktenen, gepeld
    1,5 dl olijfolie
    2 bosjes bladpeterselie
    150 g pijnboompitten
    grofgemalen peper
    parmezaankaas of pecorino
    200 g gerookte zalm, in sneetjes

Bereidingswijze

Giet een gulle scheut olijfolie in een diepe pan. Warm op en bak er de pijnboompitten in. Voeg de pikante kruiden en de uitgeperste look toe en laat zacht stoven gedurende enkele minuten. Hak de bladpeterselie fijn en voeg ook toe om een peterseliepesto te krijgen.

Kook de spaghetti beetgaar, giet af en meng snel door de pesto. Verdeel over grote borden.

Snij de zalm in stukjes en verdeel over de spaghetti. Rasp grove schilfers parmezaan of pecorino over de spaghetti. Kruid met grofgemalen zwarte peper.

Lees meer over:

Onze partners