Piëmontese paprika met mozzarella

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 gele paprika

1 oranje paprika

2 rode paprika’s

12 kerstomaatjes aan de tros

4 tenen knoflook

extra vergine olijfolie

balsamicoazijn

zout en zwarte peper

1 bolletje mozzarella

Voor de dressing:

4 el pesto

2 el olijfolie

1 tl citroensap

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Halveer de kerstomaatjes, maar laat de steeltjes eraan. Verdeel de tomaatjes over de paprika’s. Snij de knoflook in plakjes en verdeel deze over de paprika’s. Werk af met een straaltje olijfolie, enkele druppels balsamicoazijn, zout en peper. Doe de paprika’s in een ingevette ovenschaal en zet deze 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Dep de mozzarella droog en snij hem in blokjes. Verdeel de kaas 5 minuten voor het einde van de baktijd over de paprika’s. Meng voor de dressing de pesto met de olijfolie en breng op smaak met citroensap en peper. Dien de paprika’s heet uit de oven op met de dressing. (Deze paprika’s kunnen ook koud gegeten worden, maar voeg in dat geval de kaas pas toe na het bakken, of laat hem weg.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content