Pie van pruim en braambes
Voor 4:
Voor 4:
Voor het deeg:
250 g bloem
1 el honing
150 g koude boter in stukjes
1/2 tl limoensap
100 ml koud water
Voor de vulling:
400 g pruimen
100 g braambessen
3 el rauwe honing of ahornsiroop
een snuifje zout
een mespuntje kaneel
1 vanillestok
1/2 limoen
eigeel
2 el melk
1 el grove suiker
1 dl slagroom
Mix bloem en honing. Kneed de boter stapsgewijs door het mengsel. Voeg het limoensap bij het water, kneed door het deeg. Vorm een bol, zet 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer en ontpit de pruimen, snij in maantjes. Beboter een ovenschaal, bekleed met piedeeg en schik er de pruimen en bramen in. Overgiet met de honing, het snuifje zout en kaneel. Haal het merg uit de vanillestok en voeg toe aan de pruimen. Besprenkel de vulling met het sap van 1/2 limoen. Rol een cirkel uit het deeg met dezelfde diameter als de ovenschotel. Leg het (eventueel versierde) deksel op de pruimen. Druk het zo goed mogelijk op de rand van de ovenschotel. Gebruik eigeel met melk om bodem en deksel aan elkaar te hechten. Kwast wat eigeel met melk over het deeg en bak gaar in 40 min. Strooi wat grove suiker over de gare pie en dien op met geklopte slagroom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier