Pie van kip

17/10/16 om 15:09 - Bijgewerkt om 17:33

Pie van kip

Pie van kip © heikki verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 ui

2 teentjes look

olijfolie

400 g kipfilet

150 g champignons

1 prei

1 winterwortel

enkele takjes verse tijm

3 laurierblaadjes

250 ml kippenbouillon

2 el bloem

peper uit de molen

1 rol bladerdeeg

1 ei

Snipper ui en look en bak even aan in olijfolie. Snij kipfilets in reepjes, voeg toe. Bak even aan. Maak de champignons schoon, snij in stukken. Was de prei en snij in ringen, schil de wortel en snij in plakjes. Voeg de groenten bij de kip met de tijm en de losse laurierblaadjes. Laat zo'n 15 min. sudderen. Warm intussen de kippenbouillon op. Voeg de bloem toe aan de kipbereiding, roer goed door. Giet de warme kippenbouillon erbij en laat garen tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschotel in en bekleed met het bladerdeeg. Leg er het kipmengsel op. Bedek de bovenkant met deeg, zorg dat het deksel goed vastzit aan de randen. Maak een gat in het midden zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk het deksel met losgeklopt ei en bak de pie in zo'n 25 min. goudbruin.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info