Pie van chocolade, walnoten en tonkaboon

Voor 8:

Voor 8:

Voor het deeg:

250 g bloem

30 g suiker

75 g boter

1 geraspte tonkaboon

100 ml koud water

een snuifje zout

1 tl appelazijn

Voor de vulling:

120 g boter op kamertemperatuur

150 g bruine suiker

3 eieren

snuifje zout

100 ml ahornsiroop

240 g walnoten

100 g gehakte fondantchocolade

100 g mooie volledige walnoten

Kneed voor het deeg bloem, suiker en boter. Kneed de geraspte tonkaboon erdoor. Voeg rustig het water met zout en appelazijn toe. Gebruik extra bloem als het deeg te slap is. Vorm een bol, zet 1 uur in de koelkast. Rol het deeg uit en leg in de bakvorm, laat de rand er royaal overheen komen en snij ruim bij. Druk figuren in de rand met je duim of de achterkant van een lepel.

Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Roer voor de vulling boter en suiker glad. Voeg een voor een de eieren en een snuifje zout toe. Roer de siroop erdoor. Hak de noten grof, spatel erdoor. Prik wat gaatjes in de bodem. Smelt de chocolade au bain-marie en giet een fijne laag over de bodem. Roer de rest van de chocolade door de vulling en vul de bakvorm tot hij goed vol is. Werk de bovenkant af met mooi naast elkaar geschikte volle walnoten. Bak 50 min.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content