Pici cacio e pepe

02/07/18 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:58

In het nieuwe Antwerpse restaurant Pici wordt de pasta vers gedraaid in het midden van de zaak. Deze Pici cacio e pepe is een traditioneel recept uit hartje Toscane. Pici is een pastasoort gemaakt van water en bloem, zonder eieren. Het is een dikkere spaghetti die vaak met de hand wordt gerold. De cacio en pepe zijn dialect voor kaas (pecorino) en peper.

Pici cacio e pepe

© Pici

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 200 g pecorino
  • 20 ml olijfolie
  • Zwarte peper

Voor de pasta

  • 500 g (+50 g) bloem
  • 100 ml water
  • snuifje zout
  • 20 ml olijfolie

Bereiding

  1. Bereid de pasta. Meng bloem, water, zout en olie en kneed er een stevige bal van. Voeg indien nodig bloem toe. Laat het deeg 30 minuten rusten. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Bepaal zelf de vorm van de pasta of gebruik een pastamachine. Kook de pasta tot ze beetgaar is. Hou het pastawater bij.
  2. Doe de pecorino, olijfolie, zwarte peper in een kom samen met wat pastawater en meng tot het een geheel is.
  3. Voeg de pasta toe aan de saus en voeg nog wat pastawater toe als het geheel te droog is.

Onze partners