Peterseliestoemp met kalfsworstjes en saus van zwarte truffel

21/05/13 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:49

Geef je waardering

Peterseliestoemp met kalfsworstjes en saus van zwarte truffel

Ingrediënten

Voor 4: 2 kg aardappelen

  • 350 g spinazie
  • een bos krulpeterselie
  • 3 dl volle melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 50 g boter
  • 12 tot 16 kleine kalfsworsten (met kruiden)

Voor de saus: 3 dl bruine fond

  • 1 kleine fijngehakte wintertruffel (of een klein blikje truffelschillen)
  • peper en zout
  • 1 cl port
  • een scheut room

Bereidingswijze

Maak eerst de stoemp: kook de aardappelen gaar. Blancheer de spinazie en laat uitlekken. Blancheer de peterselie en laat uitlekken. Meng en plet fijn tot stoemp. Werk op met melk, kruiden en boter. (De spinazie geeft de groene kleur.)

Kook voor de saus de fond tot de helft in. Voeg truffel, peper en zout, port en room toe en laat nog 2 min. zacht koken. Bak de worsten krokant in boter. Serveer alles samen.

Onze partners