Perziken uit de oven met karamel en pistachenoten

08/06/11 om 18:15 - Bijgewerkt om 18:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 6 goed rijpe gele of witte perziken
  • 100 g gedopte pistachenoten
  • 200 g suiker
  • 1 dl room
  • 5 dl vanille-ijs, om te serveren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 °C. Dompel de perziken 1 min. onder in kokend water en verwijder nadien de schil. Beboter een ovenschotel en leg er de perziken in. Zet 10 min. in de oven. Bestrooi nadien met 75 g suiker en enkele pistachenoten. Zet nog 5 min. in de oven.

Maak een goudbruine karamel met de rest van de suiker en 1 eetlepel water. Blus met de room en haal van het vuur. Giet de karamel over de perziken en werk af met de resterende pistachenoten.

Serveer warm met het vanille-ijs.

Onze partners