Perentaart

10/06/11 om 08:32 - Bijgewerkt om 08:32

Geef je waardering

Perentaart

Ingrediënten

Nodig:

  • 4 onrijpe peren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 10 speculaasjes
  • 2 el suiker
  • 2,5 dl room
  • 1 el vanillepoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • appel- of kweeperenconfituur

Bereidingswijze

Rol het bladerdeeg uit en bekleed een taartvorm.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.

Beleg de taartbodem met schijfjes peer en bestrooi met verkruimelde speculaas.

Klop twee eetlepels suiker op met twee eierdooiers. Voeg de room, een zakje vanillesuiker en een grote eetlepel vanillepoeder toe. Roer om. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel door het mengsel. Stort uit over de peren en bak de taart op 180°C gedurende 40 minuten.

Warm twee eetlepels confituur op en strijk over de taart.

Lees meer over:

Onze partners