Peren met saffraan

09/06/11 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 kookvaste peren van 200 g
  • 100 g acaciahoning
  • 2 dl witte wijn (bij voorkeur een stevige Riesling)
  • 1 grote koffielepel saffraandraden
  • 1 citroen.

Bereidingswijze

In een kookpan, groot genoeg om de peren te koken, brengt men de witte wijn met de honing en de saffraan aan de kook. Vijf minuten laten koken. Ondertussen de peren schillen zonder het steeltje weg te snijden en inwrijven met de doormidden gesneden citroen. De peren in de kokende siroop dompelen, twintig minuten koken en regelmatig overgieten. De gare peren uit de pan halen, laten uitlekken en in een schaal plaatsen. De siroop verder inkoken en over de vruchten gieten. Warm, lauw of koud opdienen, met sinaasappelkrullen (zie recept) en, indien gewenst, een bol chocoladesorbet, parfait van geglaceerde kastanjes of Grand Marnier-ijs.

Lees meer over:

Onze partners