Peren met peperkoek

09/06/11 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Geef je waardering

Peren met peperkoek

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 1 onbehandelde citroen
  • 4 stevige peren
  • 4 el honing
  • 2 kruidnagels
  • 250 ml water
  • 4 sneden peperkoek

Bereidingswijze

Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap. Schil en halveer de peren, verwijder het klokhuis. Leg de peren met de bolle kant naar onder in een stoofpan of sauteuse en besprenkel met het citroensap. Voeg de citroenschil, honing, kruidnagels en het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zacht pruttelen tot het vocht is ingekookt tot een siroop en de peren volledig bedekt.

Draai de peren voorzichtig om en verkruimel er de peperkoek over. Laat verder koken tot de peren licht gekaramelliseerd zijn. Serveer warm met een bolletje roomijs naar keuze.

Lees meer over:

Onze partners