Peren met peperkoek

  • Moeilijkheid

Een warm dessert waar je eventueel een bolletje roomijs bij kunt serveren.

Voor 4 personen

1 onbehandelde citroen

4 stevige peren

4 el honing

2 kruidnagels

250 ml water

4 sneden peperkoek

Bereiding

1. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap.

2. Schil en halveer de peren, verwijder het klokhuis. Leg de peren met de bolle kant naar onder in een stoofpan of sauteuse en besprenkel met het citroensap. Voeg de citroenschil, honing, kruidnagels en het water toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zacht pruttelen tot het vocht is ingekookt tot een siroop en de peren volledig bedekt.

3. Draai de peren voorzichtig om en verkruimel er de peperkoek over. Laat verder koken tot de peren licht gekaramelliseerd zijn. Serveer warm met een bolletje roomijs naar keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content