Peren in Beaujolaiswijn

09/06/11 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 peren (William of Conference)
  • 3/4 fles rode wijn
  • 75 g suiker
  • 8 g kaneel
  • 2 à 3 kruidnagels
  • 1 à 2 schijfjes sinaasappel
  • 1 à 2 schuifjes citroen
  • 3 à 4 g zwarte peper

Bereidingswijze

Alle ingrediënten samen in een zo klein mogelijke pan opwarmen (de peren moeten onder staan). De peren 15 minuten zachtjes koken. De pan van het vuur nemen en de vruchten in hun kookvocht laten afkoelen. Opdienen met ijs of sorbet.

Voor de sorbet gebruikt u 500 g pulp van mango, 150 g suiker, 1 limoen en 2 cl gin. Draai het mengsel in een ijsmachine tot sorbet. Deze sorbet kan ook als tussendoortje worden opgediend, na het hoofd- en voor het nagerecht.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners