Pepparkakor (Zweedse peperkoekjes)

09/06/11 om 12:51 - Bijgewerkt om 12:51

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig:

  • 500 g suiker
  • 1/3 l siroop
  • 1 ei
  • 500 g boter
  • 3 dl slagroom
  • 2 el gemberpoeder
  • 2 el gemalen kaneel
  • 2 el gemalen kruidnagel
  • 1 el gemalen kardemom
  • 1 el maagzout (bicarbonaat, bij de drogist te verkrijgen)
  • 1,3 kg bloem

Bereidingswijze

Roer boter, suiker, ei en stroop tot een zachte, gladde massa. Meng de massa met de specerijen en vervolgens met de geklopte room. Meng bloem en bicarbonaat en roer het mengesel door het beslag. Meng tot een los deeg.

Bestrooi met bloem en laat minstens een nacht op een koele plaats rusten. Neem een gedeelte van het deeg en rol dit dun uit op een met bloem bestoven tafel.

Maak figuurtjes met vormpjes die in het deeg worden gedrukt of gewoon met een mes. Bak de deegfiguurtjes in een oven van 200°C in 5 tot 10 minuten.

- Het deeg is ook kant-en-klaar te koop in de Zweedse winkel.

30'+12 u.

Onze partners