Pepers en ansjovis op hun kop

09/06/11 om 08:45 - Bijgewerkt om 08:45

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Deeg:

  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • 4 theelepels olijfolie
  • zout

Vulling:

  • 2 tomaten
  • 3 rode pepers
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Doe de bloem, het zout, het ei en de olie in een kom en meng ze met uw vingers. Voeg er een beetje koud water bij. Kneed, maak een bal van het deeg en laat het op een koele plaats rusten. Leg de pepers 15 minuten onder de grill. Draai ze af en toe om, zodat de schil langs alle zijden lichtjes kleurt. Snijd de pepers in de lengte in vieren. Verwijder de schil en de zaadjes. Was en schil de tomaten, snijd ze in 6 stukken en verwijder de zaadjes. Giet de olijfolie in een taartblik. Bestrooi met rozemarijn en vorm een rozet met de ansjovisfilets. Schik de pepers en de tomaten ertussenin. Rol het deeg iets groter uit dan de vorm. Leg het op de pepers en vouw de randen naar omlaag. Maak met een mes enkele inkepingen in het deeg. Laat 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°C, th.6). Keer de taart na het bakken op een schotel om en serveer ze lauw of koud.

Lees meer over:

Onze partners