Peperkoektoast met gekonfijt witloof

De combinatie van het bittere gekonfijt witloof en de zoete peperkoek is de basis van een smaakvol aperitiefhapje.

Voor vier personen
  • 2 stronken witloof
  • 1 klontje hoeveboter
  • 3 el frambozenazijn
  • 2 el agavesiroop
  • 2 el fijne suiker
  • 1 takje citroentijm
  • 1 el roze besjes
  • 4 sneetjes peperkoek
Bereiding
  1. Snijd het witloof in stukjes. Verhit een pan, smelt daar de hoeveboter in en bak het witloof goudbruin. Blus met de frambozenazijn. Voeg de agavesiroop, de suiker en de citroentijm toe en laat nog een zevental minuten verder sudderen. Roer vaak om om aanbranden te voorkomen.
  2. Snijd de sneetjes peperkoek in vieren en toast ze kort. Beleg met het gekonfijte witloof. Garneer met de rode besjes.

Uit: Peperkoek, 150 x anders, Jan Borms (Borgerhoff & Lamberigts)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content