Peperkoek

09/06/11 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 100 g melk
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 5 g zout
  • 3 g kaneelstok
  • 1 steranijs
  • 2 g kruidnagel
  • 2 g koriander
  • 2 g jeneverbes
  • 1 g versgemalen peper
  • 1 g kardemom
  • 200 g vloeibare honing
  • 225 g bloem
  • 1 1/2 eieren
  • 15 g gistkorrels (droge gist)

Bereidingswijze

Kook de melk samen met de specerijen en zeef. Meng in een kom de honing + de bloem + de eieren + de gistkorrels en giet er de melk bij. Laat de peperkoek rijzen en bak in oven van 180°C gedurende een 15-tal minuten.

Recept: Luc Vandersteen, La Cabane (Edegem)

Onze partners