Peperkoek met nectarines en ijs

09/06/11 om 11:12 - Bijgewerkt om 11:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier:

  • 4 sneetjes peperkoek
  • ahornsiroop
  • vloeibare honing
  • 2 nectarines
  • 2 el boter
  • 2 el griessuiker
  • 1/2 citroen
  • 1 vanillestokje
  • vanilleroomijs

Bereidingswijze

Laat de peperkoek weken in de ahornsiroop. Leg vervolgens de koek in een ovenschotel en strijk er een beetje honing over. Zet de schotel ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven van 150 °C. Ontpit de nectarines en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Bak ze met het vanillestokje kort in boter. Voeg de suiker en de citroen toe. Laat het sap met de suiker zachtjes inkoken. Leg de peperkoek op een bord met daarop de nectarines in siroop en een bolletje roomijs.

Lees meer over:

Onze partners