Penne rigate met tomaten-tonijnsaus en olijven

10/06/11 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor- of tussengerecht voor 4 personen:

  • 1 kleine ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 500 gram vleestomaten
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • ca. 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram penne rigate (geribbelde, dunne rechte macaronisoort)
  • 1 blikje tonijn op water
  • 10 gevulde groene olijven
  • Italiaanse keukenkruiden
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Pel ui en knoflook en hak beide fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uisnippers goudkleurig. Voeg de gehakte knoflook toe en fruit nogmaals 1-2 minuten. Snijd de tomaten kruislings in, leg de tomaten in heet water en verwijder het velletje. Snijd de tomaten in stukken, verwijder kern en pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de blokjes tomaat bij de ui- en knoflooksnippers in de pan en bestrooi alles met de Italiaanse keukenkruiden. Leg een deksel schuin op de pan en laat de saus een kleine 20 minuten sudderen. Breng ruim water met zout en olijfolie voor de pasta aan de kook, voeg de penne en een scheutje olijfolie toe en kook de penne beetgaar. Laat de tonijn uitlekken en voeg de stukjes aan de saus toe. Halveer de olijven en voeg ze aan de saus toe. Laat alles nogmaals 5 minuten pruttelen en breng de saus op smaak met versgemalen peper. Laat de penne uitlekken, in een schaal glijden en schenk de saus erover. Schep alles dooreen en serveer direct.

Bereidingstijd 35 minuten

Onze partners