Een gerecht op Italiaanse wijze. Dat is altijd een voltreffer en helemaal niet moeilijk om te bereiden.
Voor 4 personen
350 g penne
150 g pancetta (Italiaans spek)
1 courgette
een handvol peultjes
een handvol doperwten
75 g ricotta
75 g geraspte pecorino
olijfolie
2 teentjes knoflook
verse basilicumblaadjes
Bereiding
1. Bak de pancetta tot het spek krokant is, laat uitlekken op keukenpapier. Stoom de peultjes en doperwten kort of kook: de groenten horen nog krokant te zijn. Kook de pasta beetgaar.
2. Giet ondertussen wat olijfolie in een pan en voeg twee teentjes geperste knoflook toe. Versnijd de courgette en bak krokant in de knoflookolie. Snijd de pancetta in grove stukken en voeg toe.
3. Giet het kookwater van de pasta af en laat de deegwaren uitlekken. Doe de pasta terug in de pan met peultjes, doperwten, peper en zout. Meng en doe de deegwaren in warme borden. Leg de courgette met spek op de deegwaren en versier met verse basilicum, geraspte pecorino en stukjes ricotta.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier