Penne met pancetta, courgette, peultjes, doperwten, ricotta en pecorino

Dit ondersteunend beeld maakt geen deel uit van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een gerecht op Italiaanse wijze. Dat is altijd een voltreffer en helemaal niet moeilijk om te bereiden.

Voor 4 personen

350 g penne

150 g pancetta (Italiaans spek)

1 courgette

een handvol peultjes

een handvol doperwten

75 g ricotta

75 g geraspte pecorino

olijfolie

2 teentjes knoflook

verse basilicumblaadjes

Bereiding

1. Bak de pancetta tot het spek krokant is, laat uitlekken op keukenpapier. Stoom de peultjes en doperwten kort of kook: de groenten horen nog krokant te zijn. Kook de pasta beetgaar.

2. Giet ondertussen wat olijfolie in een pan en voeg twee teentjes geperste knoflook toe. Versnijd de courgette en bak krokant in de knoflookolie. Snijd de pancetta in grove stukken en voeg toe.

3. Giet het kookwater van de pasta af en laat de deegwaren uitlekken. Doe de pasta terug in de pan met peultjes, doperwten, peper en zout. Meng en doe de deegwaren in warme borden. Leg de courgette met spek op de deegwaren en versier met verse basilicum, geraspte pecorino en stukjes ricotta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content