Penne met pancetta, courgette, peultjes, doperwten, ricotta en pecorino

09/06/11 om 08:58 - Bijgewerkt om 08:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 350 g penne
  • 150 g pancetta (Italiaans spek)
  • 1 courgette
  • een handvol peultjes
  • een handvol doperwten
  • 75 g ricotta
  • 75 g geraspte pecorino
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze

De pancetta bakken tot het spek krokant is, laten uitlekken op keukenpapier. De peultjes en doperwten kort stomen of koken: de groenten horen nog krokant te zijn. De pasta beetgaar koken. Ondertussen wat olijfolie in een pan gieten en twee teentjes geperste knoflook toevoegen. De courgette versnijden en krokant bakken in de knoflookolie. De pancetta in grove stukken snijden en toevoegen. Het kookwater van de pasta afgieten en de deegwaren laten uitlekken. De pasta terug in de pan doen met peultjes, doperwten, peper en zout. Mengen en de deegwaren in warme borden doen. De courgette met spek op de deegwaren leggen en versieren met verse basilicum, geraspte pecorino en stukjes ricotta.

Onze partners