Penne met garnalen en erwten

10/02/16 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:35

Penne met garnalen en erwten

© gf

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g grote garnalen, gepeld
  • 15 g boter
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 g penne
  • 100 à 150 g erwten
  • 200 ml vloeibare room
  • zetmeel
  • 1 à 2 takjes dille

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente in gezouten water. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de garnalen even aan op een hoog vuur. Haal uit de pan en hou opzij.

Doe vervolgens de erwten en de knoflook in de pan. Bak ze 3 à 4 minuten op een zacht vuur. Giet de room erbij en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Bind met zetmeel.

Meng de helft van de dille erdoor, en vervolgens ook de garnalen en de uitgelekte pasta. Kruid bij. Serveer de pasta in kommen en versier met dille.

Lees meer over:

Onze partners