Penne met artisjokken en marjolein

09/06/11 om 09:24 - Bijgewerkt om 09:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 350 g gedroogde pasta
  • 2 grote artisjokken
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote tenen knoflook, in reepjes
  • 2 el droge vermout
  • 2 dl room
  • 100 g erwten
  • 3 el marjolein of basilicum, gehakt
  • 4 el versgeraspte parmezaan

Bereidingswijze

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook voor de pasta.

Prepareer de artisjokken: verwijder de steel en snij twee derde van de blaadjes weg tot aan het hooi. Verwijder dit hooi, evenals de taaie blaadjes aan de binnenkant. Snij de buitenkant van de bodem bij met een mes tot het vlees van de bodem zichtbaar wordt. Leg de bodems meteen in een kom met citroensap en water om verkleuren te voorkomen.

Voeg de penne toe aan het water en kook ze beetgaar.

Snij de knoflook in reepjes. Halveer de artisjokbodems en snij elke helft in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en artisjokken op een matig vuur: 5 à 10 minuten. Voeg de vermout toe en laat deze tot 1 theelepel inkoken. Voeg de room en erwten toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Kruid met zout en peper.

Laat de pasta uitlekken, voeg de marjolein toe aan de saus en roer deze door de pasta. Verdeel de pasta over 4 borden en werk af met parmezaan.

Lees meer over:

Onze partners