Peer uit de oven met marsalakaramel en Frangelicosabayon

10/06/11 om 13:43 - Bijgewerkt om 13:43

Geef je waardering

Peer uit de oven met marsalakaramel en Frangelicosabayon

© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 rijpe maar stevige doyenné- of passe crassaneperen
  • 1 sinaasappel
  • 2 el suiker, gemengd met zaadjes van 1/2 vanillestokje
  • 4 takjes rozemarijn

Voor de karamel:

  • 200 g suiker
  • 1 dl water
  • 1,5 dl marsala

Voor de sabayon:

  • 4 eierdooiers
  • 4 el suiker
  • 1 fijngemalen tonkaboon
  • 8 el Frangelico (hazelnotenlikeur)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij een plakje van de peren, zodat ze rechtop blijven staan. Verwijder het klokhuis langs onderen. Haal de schil van de sinaasappel met een dunschiller en stop 2 repen, 1/2 el vanillesuiker en 1 takje rozemarijn in elke peer. Pers de sinaasappel, zeef het sap en giet over de peren. Dek af met aluminiumfolie en bak 10 min.

Maak een goudbruine karamel met de suiker en het water. Blus met de marsala en roer glad. Giet over de peren en bak nog 40 min. (zonder folie) tot de peren gaar zijn. Bedruip regelmatig. Maak een sabayon met de eierdooiers, suiker, gemalen tonkaboon en likeur. Serveer bij de warme peren en werk af met een snuifje tonkaboon.

Lees meer over:

Onze partners