Pavlova met saffraanroom, exotisch fruit en eetbaar goud

09/06/11 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1/2 dl sauterneswijn
  • saffraandraadjes
  • 50 g suiker
  • 1 el cognac
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl room

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten
  • mespunt zout
  • 200 g suiker
  • 2 tl maïzena
  • 1 tl wittewijnazijn

Voor de afwerking:

  • exotisch fruit naar keuze
  • (bv. papaja, kiwi, physalis, granaatappel, mango, enz.)
  • eetbaar goud, voor de afwerking

Bereidingswijze

Meng de eerste 4 ingrediënten en verwarm in een pannetje (niet laten koken). Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Roer de mascarpone los en voeg de saffraanwijn toe. Klop de room op en spatel voorzichtig onder de mascarpone. Doe in een kom en zet koel weg.

Verwarm de oven voor op 110°C en beleg een bakplaat met siliconepapier. Sla de eiwitten stijf. Zeef de suiker en maïzena in een kom. Voeg 2 eetlepels suiker toe aan het eiwit en blijf kloppen tot de suiker is opgenomen.

Herhaal tot alle suiker op is en de meringue stijf en glanzend is. Spatel er ten slotte de azijn onder en spreid de meringue in een cirkel van 22 cm uit op het siliconepapier.

Zorg ervoor dat de randen van de meringue hoger zijn dan het midden. Zet 1 uur en 15 minuten in de oven. Draai de oven uit, zet de deur op een kier en laat de meringue afkoelen in de oven.

Schil en snij de vruchten indien nodig in stukken. Vul de meringue met de saffraanroom en beleg met het fruit. Werk af met het goud.

Kooktijd: 1 u. en 25 minuten

Onze partners