Patina de asparagis frigida

10/06/11 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:51

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 kg asperges
  • 4 kwartels of kippenborsten
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel wijn
  • 1 eetlepel likeurwijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • peper
  • 80 ml olie

Bereidingswijze

Kook de kwartels (of kippenborsten) halfgaar. Kook de asperges, gooi het kookvocht weg en pureer ze. Meng de eieren met een deel van de vissaus en roer het door de aspergepuree. De saus maak je door de wijn, peper, likeurwijn, rest van de vissaus en olie in een pan te doen en aan de kook te brengen. Lepel de aspergepuree in een overschaal, leg de kwartels erop en giet de saus eroverheen. Laat 25-30 minuten bakken. Strooi er tenslotte nog water peper over. Het gerecht kan ook koud geserveerd worden.

Lees meer over:

Onze partners