Paté van kip en eekhoorntjesbrood

21/11/16 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:57

Paté van kip en eekhoorntjesbrood

Paté van kip en eekhoorntjesbrood © C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 1 terrine:

2 sjalotten

2 el olijfolie

250 g eekhoorntjesbrood

500 g kippenfilets

3 eieren

1 dl room

zout en peper uit de molen

enkele blaadjes tijm en rozemarijn

Snipper de sjalotten en fruit ze in de olie tot ze glazig zijn. Voeg er het eekhoorntjesbrood (leg een handvol opzij), de rozemarijn en de tijm bij en bak 10 min. op een laag vuur. Roer regelmatig om.

Maal de kippenfilets fijn en meng ze met de losgeklopte eieren, de room, peper en zout. Vul een patévorm voor de helft met het mengsel en leg er het resterende eekhoorntjesbrood op. Dek af met de rest van het mengsel. Leg er de tijm en de rozemarijn op.

Bak de paté 45 min. au bain-marie op 180°C in een voorverwarmde oven.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info