Pastinaakcrumble met peperkoek en mosterdroom

24/11/11 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:21

Geef je waardering

Pastinaakcrumble met peperkoek en mosterdroom

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg pastinaken
  • 1 l groentebouillon
  • 100 g boter
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 100 g amandelschilfers
  • 50 g peperkoek
  • 100 g verse broodkruimels
  • 2 takjes tijm

Mosterdroom:

  • 3 dl room
  • 1/2 dl groentebouillon (van de pastinaken)
  • 4 takjes tijm
  • 2 el grove mosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de pastinaken en snij ze in de lengte in vieren. Blancheer 5 minuten in de groentebouillon. Laat goed uitlekken en schik in een vuurvaste schotel.

Smelt de boter. Mix de volgende 7 ingrediënten fijn in een foodprocessor, voeg de gesmolten boter toe en mix kort tot een kruimelig mengsel. Kruid met peper en zout. Hou apart.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de mosterdroom: laat de room, bouillon en tijm voor de helft inkoken. Kruid met de mosterd, peper en zout. Giet over de pastinaken en werk af met de peperkoekcrumble. Bak 25 à 30 minuten in de oven tot de crumble goudbruin en krokant is, en de pastinaken gaar.

Lees meer over:

Onze partners