Voor 4 personen:
4 stukken zalm van 90 g
1 dl olijfolie
Â1/2 citroen
10 saffraandraadjes
4 el auberginepuree
8 gekonfijte tomaten
4 bladen brickdeeg
2 el notenolie
rucola
peper, zout
Snij de zalmstukken horizontaal in drie gelijke schijven. Leg ze opnieuw op elkaar met de auberginepuree op de onderste en de tomaten op de middelste schijf.
Meng de olijfolie met het citroensap en de saffraandraadjes en giet in een schaal die groot genoeg is voor de vier porties zalm. Laat de zalm 6 uur trekken in de marinade. Laat de porties zalm daarna uitlekken en verpak ze in het brickdeeg. Bak ze in een braadpan met olijfolie tot het deeg knapperig is. Begin met de kant van de sluiting. Reken 4-5 minuten. Dien op met de rucola, op smaak gebracht met een emulsie van wat marinade en de notenolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier