Pastasalade met artisjokken en radicchio

Voor 4 personen
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1/2 potje artisjokharten
  • 100 g kerstomaten
  • 8 sneetjes bresaola
  • 1/2 krop radicchio
  • 65 g rucola
  • 275 g penne
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 2 tl citroensap
  • 1/2 teen knoflook, geplet
  • 40 g parmezaan (schilfers)
  • peper van de molen
  • zout
Bereiding
  1. Snij de basilicum fijn. Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze in kwarten. Meng met het basilicum. Was en halveer de kerstomaten. Snij elk sneetje bresaola in 6 repen. Was de radicchio en raketsla en zwier goed droog.
  2. Kook de penne beetgaar in gezouten kokend water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  3. Maak in een slakom een vinaigrette met de olijfolie, azijn, het citroensap en de knoflook. Kruid met peper en zout. Leg er de sla, artisjokharten, kerstomaten, bresaola en penne op. Schep goed om en laat ten minste 30 min. rusten op kamertemperatuur. Strooi er vlak voor het serveren de parmezaanschilfers over.

Tip: laat de salade op kamertemperatuur rusten, niet in de koelkast, anders wordt de pasta klef. Bovendien zal de pasta de vinaigrette beter absorberen op kamertemperatuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content