Verse pasta

c_Anaïs Lesy

Bloem, eieren, een snuifje zout en een beetje spierkracht: meer heb je niet nodig om zelf verse pasta te maken. Zo doe je het.

Nodig
  • 500 g bloem (grano duro)
  • 5 eieren
  • 1 kl zout
Bereiding
  1. Meng de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren in het kuiltje en voeg olie toe. Meng voorzichtig alle ingrediënten tot je een glad, glanzend deeg bekomt. Werk daarbij van buiten naar binnen.
  2. Laat 30 minuten rusten en kneed daarna nog eens goed. Bestrooi het werkoppervlak met een beetje bloem en rol het deeg dun uit. Snijd in reepjes, driehoekjes of rondjes. Laat nogmaals 30 minuten rusten.
  3. Kook de verse pasta. Gebruik 1 liter water per 100 gram zelfgemaakte pasta. Zelfgemaakte pasta is in 3 minuten ‘al dente’.

Tip: voor verse groene pasta meng je gehakte spinazie, voor gele verpulverde saffraandraadjes en voor rode gepureerde biet door het deeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content