Pasta met schelpjes, Spaanse peper en citroenzeste

© Getty
Voor 4 personen
  • 200 g verse pasta naar keuze
  • 500 g schelpjes naar keuze (kokkels, venusschelpjes, mosselen…)
  • 1 flinke scheut droge witte wijn
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein Spaans pepertje
  • 1 koffielepel citroenzeste
  • peper en zout
Bereiding
  1. Kook de pasta apart beetgaar en laat goed uitlekken. Houd warm.
  2. Doe de schelpjes samen in een pan met een scheutje water en droge witte wijn en dek af. Laat stomen tot alle schelpen open zijn. Giet het vrijgekomen vocht door een zeef en doe het weer bij de schelpen.
  3. Snijd de bladpeterselie, de knoflook en de Spaanse peper fijn en doe ze samen met de citroenzeste bij de schelpen. Laat nog 3 minuten verder garen. Meng de schelpjes voorzichtig onder de pasta en kruid met peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content