Pasta met kaas, walnoten en peterselie

09/06/11 om 18:56 - Bijgewerkt om 18:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g gedroogde pasta
  • 300 g gedroogde walnoten
  • 1 pakje Turkse Halloumi-kaas (250 g, te koop op de markt)
  • 150 g fetakaas
  • 1 bos platte peterselie
  • 100 g boter
  • zwarte peper

Bereidingswijze

Hak de noten grof. Dat kan met een plastic zak en een glazen fles. Giet de noten in de zak en rol ze stuk met de fles.

Was de peterselie, droog goed met keukenpapier en hak fijn. Rasp de Halloumi-kaas met de grove kant van de keukenrasp. Plet de fetakaas fijn met een vork. Snij de boter in blokjes.

Warm een groten glazen of porseleinen ovenschotel in de oven (op 160°C). Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Zout in het water is niet nodig omdat de kazen vrij zout zijn.

Meng in de opgewarmde schotel de pasta met de boter, kaas, noten en peterselie en zet nog 5 minuten in de oven. Dien op met versgemalen zwarte peper.

Lees meer over:

Onze partners