Pasta met inktsaus en pijlinktvis

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

400 g macaroni

2 uien

2 tot 3 pijlinktvissen

1 glas witte wijn

zout

gedroogde hete pepers

200 g ricottakaas

140 g geconcentreerde tomatenpuree

De inktvissen prepareren: de kop van het lichaam trekken, het zakje inkt voorzichtig verwijderen zodat de inkt niet wegvloeit, de ingewanden en het kraakbeen verwijderen en de ogen uitsnijden. De inktvis wassen en in stukken snijden. De uien klein snijden en stoven in olijfolie. De tomatenpuree toevoegen en alles 20 minuten stoven op klein vuur. De inkt, de inktvis en de witte wijn toevoegen en alles inkoken tot de saus dik genoeg is. Kruiden met zout en geplette hete pepers. De deegwaren beetgaar koken in gezouten water. Het kookvocht afgieten. De saus mengen met de deegwaren en over warme borden verdelen. De top met blanke ricotta bedekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content