Pasta met courgettesaus

10/06/11 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 3 courgettes
  • een glas melk of room
  • enkele eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 100 g geraspte parmezaankaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 300 g (of meer, volgens de appetijt) volkoren spaghetti

Bereidingswijze

Snijd de courgettes in blokjes (ongeveer 1 cm). Fruit ze aan alle kanten in olijfolie. Na enkele minuten het vuur zachter zetten, zodat de groente gaar suddert. De fijngesneden knoflook, peper en zout toevoegen. Wanneer het vocht uit de groente is verdampt, voegt men wat melk of room toe. De courgette in totaal zo'n 20 minuten laten sudderen. Ondertussen de deegwaren al dente (beetgaar) koken. De pijnboompitten in een droge pan roosteren. De parmezaankaas raspen. De spaghetti afgieten en over vier warme borden verdelen. Op ieder hoopje deegwaren komt een grote lepel courgettesaus. Bestrooien met kaas en pijnboompitten en opdienen.

Lees meer over:

Onze partners