Parmigiana di sedano rapa

(c)Diane Hendrikx

Een klassieker uit de Italiaanse keuken naar een hoger niveau getild: parmigiana di sedano rapa.

Voor 4 personen
  • 5 kleine knolselders
  • 600 g San Marzano-tomaatjes, gepeld
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g buffelmozzarella
  • 250 g Parmezaanse kaas van 24 maanden
  • Peper en zout
  • Oregano
  • 1 laurierblad
  • 1,5 l Italiaanse olijfolie, extra vierge
Bereiding
  1. Was en schil de knolselder met een dunschiller. Snijd ze met een mandoline in plakjes van 4 mm. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en laat uitlekken in een zeef.
  2. Bak in een steelpan 2 gepelde teentjes knoflook tot ze bruin zijn. Voeg de tomaten, het laurierblad en enkele snufjes zout toe. Laat 1 uur garen op een laag vuurtje, roer af en toe.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan of friteuse tot 170°C. Bak de plakjes knolselder tot ze goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier en laat afkoelen.
  4. Zodra de saus klaar is, begin je met de montage van de parmigiana in een licht ingevette gratinschotel (20 x 16 cm en 6 cm hoog is ideaal voor vier personen). Begin met een dun laagje tomatensaus, vervolgens een laag knolselderplakjes, druk goed aan. Daarna leg je weer een laagje saus, strooi er royaal Parmezaanse kaas over en voeg vervolgens de mozzarella in blokjes toe, samen met een snufje oregano, zout en peper. Ga door tot de ingrediënten op zijn (dus 4, of beter nog, 5 lagen) en sluit af met tomatensaus en Parmezaanse kaas.
  5. Zet de parmigiana gedurende 14 minuten op ongeveer 180°C in de oven, tot er een dunne, knapperige korst verschijnt. Serveer lauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content