Parmezaankoekje met zure room, bieslook, limoen en garnalen

Een hartig hapje als voorgerecht is altijd een succes. Al zeker dit parmezaankoekje met garnalen.

Voor 4 personen
  • 200 g parmezaankaas, fijngemalen
  • 200 g boter
  • 200 g bloem
  • 150 g zure room
  • sap en geraspte schil van 1/2 limoen
  • bieslook, fijngesneden, eventueel met wat bloempjespeper en zoutmengeling van cress
  • 150 g garnalen
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180 °C. Meng de parmezaan met de bloem en zachte boter tot een stevig deeg. Leg op bakpapier in een ovenschotel en duw plat (ca.1cm dik). Bak 10 minuten op 180 °C. Snijd er vier vierkantjes van 5 cm of rondjes uit, terwijl de koek nog warm is.
  2. Meng de zure room met bieslook, limoensap en wat limoenzeste en kruid met peper en zout. Spoel de cress en laat uitlekken.
  3. Leg het parmezaankoekje op een bord, doe er een flinke lepel zure room op, een hoopje garnalen met daarop de mengeling van cress en bieslookbloempjes. Rasp er nog wat limoenzeste over en rond en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content