Parmezaankoekje met zure room, bieslook, limoen en garnalen

09/06/11 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:17

Geef je waardering

Parmezaankoekje met zure room, bieslook, limoen en garnalen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g parmezaankaas, fijngemalen
  • 200 g boter
  • 200 g bloem
  • 150 g zure room
  • sap en geraspte schil van 1/2 limoen
  • bieslook, fijngesneden, eventueel met wat bloempjes
  • peper en zout
  • mengeling van cress
  • 150 g garnalen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°. Meng de parmezaan met de bloem en zachte boter tot een stevig deeg. Leg op bakpapier in een ovenschotel en duw plat (ca.1cm dik). Bak 10 minuten op 180°C. Snij er vier vierkantjes van 5 cm of rondjes uit, terwijl de koek nog warm is.

Meng de zure room met bieslook, limoensap en wat limoenzeste en kruid met peper en zout.

Spoel de cress en laat uitlekken.

Leg het parmezaankoekje op een bord, doe er een flinke lepel zure room op, een hoopje garnalen en daarboven de mengeling van cress en bieslookbloempjes. Rasp er nog wat limoenzeste over en rond en serveer.

Lees meer over:

Onze partners