Parmezaanflan

  • Moeilijkheid

Voor 10:

100 g aardappelmeel

80 g boter

Â1/2 liter melk

150 g geraspte parmezaan

4 eierdooiers

4 eiwitten

zout

paneermeel

Smelt de boter, voeg er het aardappelmeel bij en meng goed met een houten lepel. Giet er de melk bij, kruid met zout en blijf onophoudelijk roeren. Zorg ervoor dat de melk niet gaat koken: het beslag dikt in onder het kookpunt.

Beboter een charlottevorm en bestuif met fijn paneermeel. Meng de geraspte kaas zorgvuldig door het lauwe beslag en voeg er dan hevig roerend een voor een de dooiers bij. Klop de eiwitten stijf en meng ze met een houten lepel onder het beslag. Kruid zo nodig bij met zout. Doe het beslag in charlottevorm, laat een uur varen au bain-marie en zet de vorm ten slotte nog 20 minuten in de oven op 170°.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content