Parmentier van zalm met wortel en prei

14/06/11 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 600 g verse zalm
  • 2 sneden gerookte zalm
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 4 wortels
  • 2 preien
  • zout en citroenpeper

Voor de aardappelpuree:

  • 6 aardappels
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • 20 g boter
  • zout, peper en nootmuskaat
  • paneermeel (facultatief)

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook ze in gezouten water net gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappels dampen. Stamp, plet of vermaal de aardappels tot puree en vermeng met boter, room, melk, peper, zout en een snuif nootmuskaat.

Schil de wortels en maak de prei schoon. Snij beide groenten in staafjes en stoof ze kort in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik de groenten in een met boter ingesmeerde ovenschaal. Verdeel de rauwe en gerookte zalm in stukjes over de groenten. Besprenkel de vis met citroensap en kruid met citroenpeper en zout.

Dek af met een laag aardappelpuree, bestrooi met een weinig paneermeel en zet de schaal 40 minuten in een oven van 180°C.

Onze partners