Parmentier met kastanjes

09/06/11 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 3 of 4 middelgrote preiwitten
  • 5 middelgrote bintjeaardappelen
  • 1,8 l gevogeltebouillon
  • zout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 15 gekookte kastanjes (in blik)
  • 6 blaadjes gladbladige peterselie

Bereidingswijze

Schil de preiwitten en snij ze fijn. Was ze zorgvuldig. Schil de aardappelen en snij ze in dobbelsteentjes. Laat de preiwitten zacht in olijfolie verglazen zonder te kleuren gedurende 4 à 5 minuten. Voeg de gevogelteboillon toe en vervolgens de aardappelblokjes. Zout lichtjes en peper. Breng aan de kook en laat 35 à 40 minuten gaar worden (net onder het kookpunt). Mix en kruid zo nodig bij met peper en zout. Verdeel in twee gelijke porties. Dien de eerste soep op met in kleine stukjes gesneden kastanjes en een gefrituurd peterselieblaadje

Lees meer over:

Onze partners