Parmentier met eend

Een variatie op de klassieke parmentier. Met gekonfijte eendenbouten en aardappelpuree bereid je snel en gemakkelijk deze overheerlijke ovenschotel.

Voor 4 personen
  • 800 g aardappelen
  • 40 g boter
  • 20 cl melk
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 1 el paneermeel
Bereiding
  1. Schil en was de aardappelen. Snijd in grote stukken. Doe in een grote pan met koud gezouten water, breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Giet de aardappelen af en duw door een roerzeef.
  2. Schep de aardappelpuree weer in de pan en roer er de boter en de warme melk door. Kruid met peper, zout en enkele snuifjes nootmuskaat. Meng.
  3. Verwarm de oven voor op 180 Ā°C.
  4. Verwarm de gekonfijte eendenbouten tot lauw en schraap er zoveel mogelijk vet af. Haal het vlees van de bouten en hak grof. Verdeel het eendenvlees over een met eendenvet ingevette ovenschaal.
  5. Bedek het eendenvlees met de aardappelpuree en bestrooi met het paneermeel. Zet in de oven en bak 20 minuten. Laat de parmentier nog 2 minuten gratineren onder de ovengrill. Serveer warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content