Parijse worteltjes en hun loof

09/06/11 om 13:30 - Bijgewerkt om 13:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 24 mooie, ronde Parijse worteltjes
  • zout
  • 50 g gezouten boter
  • wortelloof

Bereidingswijze

Haal het jonge loof van de worteltjes (een klein handvol) en was het zorgvuldig. Borstel de worteltjes en spoel ze. Schik ze goed tegen elkaar in één laag in een kookpan. Giet er water bij tot ze onder staan.

Voeg er zout bij en laat ze op een matig vuur onder deksel 20-25 min. garen. Controleer met de punt van een mes.

Schep 1-2 dl kookvocht uit de pan en verwarm het samen met de boter in een braadpan. Pocheer daarin het loof. Dien onmiddellijk op in een warm bord, na het verwijderen van wortelschilletjes.

Duur: 25'

Lees meer over:

Onze partners