Parfait van zwezerik met beignet van oud Amsterdamkaas

  • Moeilijkheid

Voor de parfait:

100 g zwezerik

40 g eekhoorntjesbrood

1 sjalot

20 g room

10 g sherry tijm

laurier

witte peper

fleur de sel

1 dl room, lobbig geslagen

Voor de beignet:

35 g boter

40 g bloem

125 g Oud Amsterdam-kaas

4 cl room

5 cl witte wijn

7 cl gevogeltefond

De parfait:

Bak de zwezerik op hoog vuur in verse boter goudbruin. Snij het eekhoorntjesbrood in kleine gelijkmatige stukken en bak deze mee met de gesnipperde sjalot. Voeg de kruiden toe en blus de warmte met de room en de sherry. Pureer in de mixer en zeef. Sla de room tot yoghurtdikte en meng deze voorzichtig onder de massa. Zet koud weg.

De Beignet:

Laat de boter in een pan uitbruisen en voeg al roerend de bloem toe. Gaar de roux op laag vuur tot de bloem alle boter heeft opgenomen. Voeg de witte wijn toe en verwarm de saus goed door, voeg dan ook de fond toe en breng de saus op smaak met de geraspte kaas. Verdeel de afgekoelde kaasfarce in porties van 1 theelepel. Frituur in olie van 180°.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content