Parelhoen met knolselderijpuree en blauwe druiven in reductie van rode wijnazijn

11/02/16 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:34

Parelhoen met knolselderijpuree en blauwe druiven in reductie van rode wijnazijn

Parelhoen met knolselderijpuree en blauwe druiven in reductie van rode wijnazijn © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1/2 kleine knolselderij

1 grote aardappel

boter

melk

peper en zout

nootmuskaat

2,5 dl rode wijnazijn

1 dl bruine fond

20-tal blauwe druiven

1 grote aardappel (voor de chips)

4 parelhoenfilets

bieslook

Schil de knolselderij, snij in stukken en kook samen met de aardappel gaar. Pureer met boter en een scheut melk, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Kook de rode wijnazijn met de fond in tot de helft, kruid licht met peper en zout. Snij de druiven overlangs in twee en warm licht op in de saus.

Maak flinterdunne aardappelchips.

Bak de parelhoenfilets in boter en kruid ze met peper en zout.

Schik eerst de puree op de borden, en daarop het parelhoen. Werk af met aardappelchips, de druivensaus en fijngesneden bieslook.

Onze partners