Parelhoen in room

09/06/11 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 parelhoen (1,2 kg)
  • 25 g margarine
  • 4 wortels
  • Â1/4 groene selder
  • Â1/2 fles witte wijn (sauvignon)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2,5 dl room
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

Versnij het parelhoen in acht porties. Bruin de stukken aan alle kanten in een pan met vetstof (eerst op de velkant). Kruid het vlees. Neem het parelhoen uit de pan en giet het bakvet weg. Zet de pan weer op het vuur en blus de warmte met witte wijn. Voeg het parelhoen en de fijngesneden groenten en de geperste knoflook toe. Breng aan de kook en laat stoven tot de wijn tot de helft van het oorspronkelijke volume is ingekookt. Doe de room en de tomatenpuree in de pan en laat verder sudderen tot alles gaar is. Dien op met gekookte aardappelen en gestoomde seizoengroenten (wortel, courgette, broccoli enz.).

Lees meer over:

Onze partners