Parelhoen in room

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 parelhoen (1,2 kg)

25 g margarine

4 wortels

Â1/4 groene selder

Â1/2 fles witte wijn (sauvignon)

1 klein blikje tomatenpuree

2,5 dl room

1 teen knoflook

Versnij het parelhoen in acht porties. Bruin de stukken aan alle kanten in een pan met vetstof (eerst op de velkant). Kruid het vlees. Neem het parelhoen uit de pan en giet het bakvet weg. Zet de pan weer op het vuur en blus de warmte met witte wijn. Voeg het parelhoen en de fijngesneden groenten en de geperste knoflook toe. Breng aan de kook en laat stoven tot de wijn tot de helft van het oorspronkelijke volume is ingekookt. Doe de room en de tomatenpuree in de pan en laat verder sudderen tot alles gaar is. Dien op met gekookte aardappelen en gestoomde seizoengroenten (wortel, courgette, broccoli enz.).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content