Paprikarolletjes met tonijn

09/06/11 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6-8 (ongeveer 30 rolletjes):

  • 3 rode paprika's
  • 3 groene paprika's
  • 3 gele paprika's
  • 6 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 geperste teen knoflook
  • 400 g tonijn in olijfolie
  • 4 el uitgelekte kappertjes
  • 15 kapperappels
  • peper en zout

Bereidingswijze

Rooster de paprika's in de oven; draai ze daarbij regelmatig om. Laat de paprika's nadien afgedekt afkoelen. Verwijder de schil en pitjes, snij het vruchtvlees in brede repen. Marineer de paprika's 30 min. tot 1 u. in de olijfolie, het citroensap, de knoflook, peper en zout. Laat intussen de tonijn uitlekken en prak fijn.

Meng met de kappertjes; hou er enkele opzij voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Laat de paprika's uitlekken en bewaar de marinade. Leg een royale eetlepel tonijn op elke paprikareep en rol deze op. Schik de rolletjes op een schotel; wissel de kleuren af.

Lepel er de marinade over en werk af met de resterende kleine kappertjes en de kapperappels.

Lees meer over:

Onze partners