Pappardelle met haas

10/06/11 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 400 g hazenvlees, uitgebeend en in kleine stukjes gesneden (of 800 g als hoofdgerecht)
  • 400 g verse pappardelle (of 300 g gedroogd)
  • 1 wortel
  • 1 middelgrote ui
  • 1 takje bleekselderij
  • 2 dl rode wijn
  • 1 dl melk
  • 100 g versgeraspte parmezaankaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zout

Voorbereiding en kooktijd: 2 uur

Bereidingswijze

Bereid de saus:

- Pel de ui, maak de wortel en de selderij schoon en snijd in stukken. Verhit de olie in een braadpan en fruit de groenten erin aan.

- Voeg het vlees toe, dek af en laat gedurende 10 minuten zachtjes bakken.

- Voeg de wijn en de melk toe en breng op smaak met peper en zout.

- Laat gedurende anderhalf uur zachtjes koken en voeg indien nodig wat water toe. Meng regelmatig.

Maak de pasta:

- Breng 15 minuten voor het einde van de kooktijd van het vlees licht gezouten water aan de kook. Voeg een eetlepel olijfolie toe.

- Doe de deegwaren in het kokende water en kook ze gedurende 5 tot 7 minuten (plus 2 minuten als het om gedroogde pasta gaat) beetgaar.

- Giet af, laat uitlekken en overgiet met de saus en het vlees. Bestrooi met de versgeraspte parmezaankaas.

Varianten:

- Vervang het hazenvlees door eend.

- Voeg 200 g bospaddestoelen toe.

- Doe 10 minuten voor het einde van de kooktijd een bosje raketsla bij het vlees.

- Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd pijnboompitten toe aan het vlees.

Onze partners